SCN Technische Commisie

De Saab Club en technische ondersteuning van onze Saabs zijn verzekerd!

Zeker bij eerste inspectiedag van 2019 op zaterdag 6 april bij autobedrijf Peter Mink in Breda. Daar vond op zijn Brabants, dus met veel gastvrijheid de inspectiedag plaats.

Bij Peter Mink maken ze er echt werk van:

De vrijwilligers van de technische commissie van Saab Club Nederland werden meer dan hartelijk ontvangen met uiteraard koffie en worstenbroodjes. En later ook nog een heerlijke lunch en hapjes na.

Ook met een vlekkeloze schone werkplaats volledig ter beschikking gesteld voor alle mogelijk onderzoek en testwerkzaamheden. Met 4 bruggen beschikbaar en de remmentestbank.

Wat is dat toch met die Saab Specialisten? Ze geven hun gedeeltelijk vrije zaterdag op en bieden andere technische collega’s, vrijwilligers van de Saab Club alle ruimte en ondersteuning om hun diagnoses en onderzoeken te doen. Daarbij kon worden ingelogd en dus ook de Saabs uitgelezen worden.

Daarnaast wordt ook nog eens goed gezorgd voor de bezoekers met koffie, frisdrank en enkele gezellige zitjes waar de leden onderling, lekker hun Saabverhalen konden delen. Dit tijdens de inspectie van hun Saab of ook gewoon omdat ze even langskomen om te kijken naar al dat moois!

Naast de leuke en lekkere kraampjes stond er ook voor Johan een kraam gereed waar hij onze clubshop Saabbutiken mooi kon presenteren. Kortom een Saab braderie was er voor de Saab Club georganiseerd.

Wat bracht het inspecteren allemaal aan het licht?

De doelstelling is altijd dat de eigenaar met richtlijnen en advies voor onderhoud en behoud weer naar huis kan. Dat lukte ook deze keer helemaal. Maar de vaste herhaling van aandachtspunten blijft wel verbazen: steeds weer die vuile remolie die al lang ververst had moeten worden! Ook zijn er natuurlijk verschillen per generatie, type en uitvoering van Saabs, waar onze inspecteurs van de technische commissie al qua kennis en ervaring op zijn ingedeeld en “hun Saabjes” op aanpakken. Die kennis wordt dan natuurlijk ter plaatse gedeeld met de eigenaar, de collega inspecteurs en alle andere “experts” want dat zijn we natuurlijk allemaal!

Dank!

Kortom in huis bij en gebruikmakend van de faciliteiten van deze zaterdag bij Autobedrijf Peter Mink is wederom bewezen dat deze specialist de toekomst voor ons mede creëert en ons daarvan verzekerd. Waarvoor namens alle bezoekers en deelnemers onze hartelijke dank aan de familie Mink!