U bent hier:

Noord-Brabant regioavond

Wat kun je en mag je in een tijd van Corona nog organiseren voor je regio Saab Club leden?

Die vraag werd regelmatig besproken in de regio commissie in klein, maar ook in groot comité. Maar we stuitten steeds weer op allerlei beperkingen en regelgevingen die het organiseren van een activiteit praktisch onmogelijk maken. Tot Joop Jacobs zeer enthousiast terug kwam van een clubavond in Limburg. Het thema was “Buiten rondom de auto’s”. En na overleg werd besloten dit ook voor onze regio te organiseren.
18 augustus werd de datum en snel werd een uitnodiging per e-mail de deur uit gedaan. Joop, stelde spontaan zijn SAAB DRÔM in Veldhoven ter beschikking. Een ruime parkeerplaats zorgde ervoor dat we alles binnen de Corona-richtlijnen konden organiseren.

Rond 19.00 uur kwamen de eerste Saab Club leden de parkeerplaats oprijden en rond 20.00 uur heette de regio coördinator iedereen hartelijk welkom. Een breed scala van 18 Saab’s en 1 vreemdeling, stonden geparkeerd om bewonderd te worden.

  • Wat denk U van een 900 Turbo S 16 valve met 330 pk onder de motorkap. Topsnelheid 240 km per uur. Geweldig om de verhalen rondom deze auto te mogen aanhoren.
  • Ook een Saab 900 geprepareerd door Haaima was zo wel van buiten als van binnen een “plaatje”. Echt grote klasse.
  • Een uit Engeland afkomstige 99 (met links stuur) zag er nog uit als nieuw en was werkelijk helemaal origineel. Een prachtige auto.
  • Bijzonder was ook de geüpdatete Saab 96 twee tact uit 1963. Voorzien van schijfremmen, drie carburateurs (op een standaard blok) elektronische ontsteking, elektrische waterpomp, wisselstroomdynamo en ledverlichting. Een auto waar veel over te vertellen was.
  • Natuurlijk ontbraken ook de vele cabrio’s niet, en in de werkplaats van Joop stond de welbekende gele Sonett, met een interessante (Belgische) historie.

Tot slot was er ook een vreemde eend in de bijt op deze club bijeenkomst. Frank Rutten kwam met zijn pas aangeschafte UNIMOG de parking oprijden. Leuk was het dat hij aan het gehele gezelschap kon uitleggen hoe hij, buiten zijn Saab liefde, ook voor dit soort voertuigen veel belangstelling heeft. Technische uitleg van de Unimog werd door Frank uitvoerig gegeven en iedereen luisterde aandachtig. Er werd zelfs een proefritje gemaakt. Frank bedankt!

Het was een succesvolle Club bijeenkomst, met zelfs enkele nieuwe Brabantse gezichten.

Voldaan ging iedereen weer huiswaarts. Veel dank zijn we verschuldigd aan Joop Jacobs voor het beschikbaar stellen van zijn mooie werkplaats en het schenken van de koffie, thee en de frisdrank. Joop, heel heel hartelijk bedankt!

Voor de statistiek er waren deze avond 29 personen en 19 voertuigen.

Sponsoren