U bent hier:

Regiobijeenkomst Noord-Holland

Donderdag 27 oktober was er weer een bijeenkomst van de regio Noord-Holland op haar vaste thuisbasis, The Gallery of Dreams is Westzaan. Voor deze avond hadden we een interessante gastspreker uitgenodigd, Dion Hillebrink. Dion is al lang geen onbekende meer binnen Saab minnend Nederland. Zijn kennis en kunde met betrekking tot tuning, zeker met betrekking tot Saab, is onderscheidend in Nederland. En de belangstelling voor zijn persoon was gezien de ruim 30 aanmeldingen voor deze avond groot.

Dion nam ons in een boeiende presentatie mee in zijn persoonlijke achtergrond. Vanuit een technische studie en liefhebberij voor auto’s begon Dion met het poetsen van auto’s bij een garagebedrijf. Een bijbaantje wat de start bleek van een carrière binnen de automobielsector. Langzaam groeide dat autopoetsen uit tot eerst hobbymatige interesse voor de ‘hersens’ van auto’s, de electronica en het motormanagement. Toen steeds meer vrienden en bekenden gingen vragen of Dion ook hun auto kon ‘doen’ begon de gedachte te leven om hier professioneel mee aan de slag te gaan. En dat is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende Saab tuner die kantoor houdt bij Saab Apeldoorn en ook op regelmatig op locatie in het land zijn kunsten laat zien. Naast het tunen van Saab kun je al geruime tijd ook met andere merken terecht bij Dion.

De tuning termen vlogen ons om de oren deze avond, maar nooit werd het onbegrijpelijk. Met plaatjes en uitleg in begrijpelijke taal nam Dion ons mee in de wereld van het softwarematig optimaliseren van het motormanagement. En dat tuning eigenlijk niet gaat over zoveel mogelijk pk’s op de testbank of een zo hoog mogelijke topsnelheid, dat maakte Dion wel duidelijk. Het zo fijn mogelijk laten rijden, daar gaat het om.

Niet op de testbank, maar op de weg. In de normale praktijk. Wat je daar merkt telt, niet de papieren uitdraai van de testbank. Krachtiger, soepeler, rustiger. En de samenwerking tussen motor en automaatbak wordt daarbij niet overgeslagen. Dion leert de auto eigenlijk slimmer en beter nadenken. Met zijn ervaring over de electronica in auto’s is Dion inmiddels ook een veelgevraagde deskundige bij diagnose van storingen.

Hij wordt hiertoe ingehuurd door garagebedrijven door het hele land. En inmiddels zelfs regelmatig over de grens! Ook het importeren van bijzondere Saabs is iets wat Dion al meerdere keren heeft gedaan. Via zijn netwerk komt hij soms parels op het spoor die na import naar Nederland onze wegen mogen verfraaien. Na zijn presentatie werd Dion door vele aanwezigheden deze avond aangesproken met allerhande vragen.

Het was een gezellige en informatieve avond. De conclusie van deze avond? Ga met je Saab naar Dion en hij maakt er een nog fijner rijdende Saab van!

Sponsoren