U bent hier:

Limburg Tour 2019

27e Tour de Limbourg – 25 Août 2019

Van mijn voornemen, om nu het gehele verslag in het Frans te schrijven, ben ik maar afgestapt, maar we zagen wel heel wat Frans klinkende namen voorbij komen tijdens de Limburg Tour dit jaar.
Ons eigen Limburg hebben tijdens de gehele rit trouwens helemaal niet gezien, want we startten al in het dorpje Millen, dat is gemeente Riemst in Belgisch Limburg.
De prachtige Waterburcht was een idyllische (start)locatie, met prima koffie en lekkere vlaai.
Zoals vaak was ook dit jaar deze laatste zondag van augustus zonovergoten en de temperatuur liep naar de 30 graden.
De eerste plaatsnaam waar naar werd verwezen, klonk ons al wat komisch in de oren, want we moesten richting ‘Rukkelingen’.
Dat lag al in Wallonië en daar heet het dan (gelukkig voor de mensen die daar wonen) Roclenge, wat toch chiquer klinkt.

Van de bijna 65 Saabs, die bij de start vertrokken, zag je er na een tiental kilometers niet veel meer.
Dus het was dan zaak om goed de routebeschrijving en de kilometerstanden te raadplegen om op de juiste route te blijven, ook al waren er veel duidelijke aanwijzingen in de routebeschrijving opgenomen.
Wat ook nog wel een probleem opleverde waren de vele kermissen op de route. Het laatste weekend van augustus is in deze regio ook het weekend van de Cramignon een volksfeest waar ook een kermis bij hoort.
De eerste pauzelocatie was een oude bekende: de Blegny mijn. Altijd mooi om te zien ook aan de buitenkant, want voor een bezoek binnen en zeker voor een afdaling in de mijn zelf was geen tijd deze middag.
De route ging vanaf daar verder door het Land van Herve met dorpjes die er uit zien of je in Frankrijk rijdt en ook de plaatsnaamborden klinken zo, met namen als Xhendelesse, Nessonvaux, Fraipont, afgewisseld door prachtige landschappen.
Zo kwamen we bij de tweede pauzelocatie in het bedevaartsoord Banneux.
De vele terrassen zaten behoorlijk vol, maar wij Saab Club rijders konden nog wel bij.

Het derde traject voerde ons in het begin langs dezelfde weg terug als we gekomen waren, dus we kwamen weer wat LT rijders tegen, die wat aan de late kant waren, dat levert altijd verwarde blikken op bij de tegenliggers, zo van “moeten we nu omdraaien of niet?”
Onderweg ook weer een aantal andere automobielclubs die ook een rit hadden. We zagen veel Jaguars van alle leeftijden, enorm veel (nieuwere) Mini’s en klassieke Amerikanen.
Ook de derde pauzelocatie was een goeie bekende: Val Dieu.
Het was er -zoals altijd op zondag- erg druk en menigeen besloot om maar meteen door te rijden voor het laatste traject.

De natuur liet zich ook hier weer van zijn beste kant zien en nadat we de dorpen Bombaye en Berneau gepasseerd waren stond er zowaar een richtingbord dat naar Maastricht verwees.
Een teken dat we weer dichter bij de finish kwamen, ook werden de straatnamen weer Nederlands, zoals b.v. Dorpsstraat.
Vijftien kilometer later reden we weer Millen-Riemst binnen en kwamen we weer bij de Waterburcht aan.

Op het terras waren lange tafels gedekt, zo mee en mee kwamen alle deelnemers binnen.
Na een drankje werd de soep geserveerd en lekkere tapas met brood.
Bij het hoofdgerecht (in buffetvorm) ging het met de logistiek even wat moeizaam en dat was jammer.
Rob Wetzels had nog een troostprijs voor het enige pechgeval op deze dag. Een Saab met een defecte waterslang. De eigenaar kreeg een containertje met gewijd water uit Banneux, om het koelsysteem bij te vullen.
Uit de reacties van de deelnemers mochten we concluderen dat er weer een bijzonder mooie Limburg Tour aan het rijtje mag worden toegevoegd.
In Saabberichten nr.4 van 2019 komt nog een mooi verslag van deze dag.
Heeft u nog een mooie foto van de 27e Limburg Tour?
Stuur die dan voor 20 oktober a.s. naar regiolimburg@saabclub.nl en mogelijk komt uw foto, met uw naam erbij in de Saabberichten te staan.
 

Sponsoren