U bent hier:

NatSaab 2022

--- aanmelden is niet meer mogelijk --- het maximaal aantal bezoekers en auto's dat op het terrein aanwezig kan zijn, is bereikt ---

 

De allereerste editie van NatSaab gaat de eerste zaterdag van juli plaatsvinden. De bedoeling van het evenement is mensen in Nederland met een passie voor het merk Saab bijeen te brengen, ze in een gemoedelijke Brabantse sfeer de mogelijkheid bieden elkaar (beter) te leren kennen en ervaringen uit te wisselen, en te laten zien wat de regio Noord-Brabant op Saab gebied zoal in huis heeft. Hiervoor hebben we een prachtige locatie gevonden: museum de Bevrijdende Vleugels in Best. Het terrein van het museum biedt ruim voldoende plaats voor de auto’s van alle bezoekers, een kofferbakverkoop, workshops, en plekken waar Saab-bedrijven en particulieren zich zullen presenteren aan het publiek. Daarnaast is er een zaal waar gedurende de dag een aantal interessante lezingen gegeven zullen worden. Voor de kofferbakverkoop geldt dat iedere bezoeker Saab items mag meenemen om te verkopen, zolang deze items in één auto passen. Het is niet de toegestaan om met een aanhanger of vrachtwagen vol items te komen.

Het is 25 jaar geleden dat Saab de 9-5 introduceerde. Dit vinden wij een mooie aanleiding om speciale aandacht aan dit model te geven. Daarom zetten we verschillende modellen en bouwjaren van OG9-5’s bij elkaar. Hiertoe nodigen we deelnemers aan NatSaab uit om te melden of ze met hun OG9-5 (o.v.v. model (sedan/estate) en bouwjaar) op deze speciale plek willen staan.

Daarnaast zullen er interessante Saabs te zien zijn tijdens het concours, waar je zelf met je auto aan kan deelnemen. Deelnemers met hun auto zullen wedijveren om de ereplaats in verschillende categorieën. Aanmelden voor een van de categorieën kan de dag zelf.

Aangezien we in Noord-Brabant ons natje en droogje lusten, zal er uiteraard een foodtruck zijn, een barista, een wijnbar en biertap. Voor een vrolijke noot gedurende de dag zorgen een jazzorkestje en een coverbandje. Kinderen kunnen gebruik maken van de speeltuin van het museum. Het museum zelf is voor bezoekers van NatSaab gratis toegankelijk.

Museum Bevrijdende Vleugels ligt in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens operatie Market Garden. De collectie van het museum omvat rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens deze operatie. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding van Nederland uitvoerig belicht.

Kortom, er is van alles te zien en te doen, genoeg gelegenheid om bij te praten met bekenden en nieuwe contacten te leggen, en dat alles in een prachtige omgeving in een ontspannen sfeer. Hiervoor betalen leden van de SCN slechts €12,50 pp, niet-leden €17,50. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. (partners en inwonende kinderen van leden worden beschouwd als leden) Hiervoor krijg je toegang tot het evenement en het museum, een bon voor een worstenbroodje (wat had je anders verwacht in Noord-Brabant), een bon voor een kop koffie of thee, en een bon voor een drankje.

 

De inschrijving is vanaf heden geopend!

Met vriendelijke groet,

Regio Noord-Brabant

Sponsoren