U bent hier:

BREAKING: NEVS ANNULEERT DEAL MET EV ELECTRA

24/05/2024

BREAKING: NEVS ANNULEERT DEAL MET EV ELECTRA 

Eerder vandaag informeerde de CEO van NEVS, Nina Selander, alle medewerkers van NEVS hierover. “Met gemengde gevoelens kondigen we aan dat NEVS ervoor heeft gekozen om de deal met EV Electra over de verkoop van de Emily GT- en PONS-projecten te annuleren. De reden hiervoor is dat EV Electra delen van de overeenkomst niet is nagekomen. Wij zagen geruime tijd geen belemmering om verder te werken met de planning en ondersteuning van EV Electra's oprichting van een toekomstig bedrijf in Trollhättan, inclusief een organisatie voor zowel technische ontwikkeling als productie. In het licht van de verklaringen van EV Electra dat de productie buiten Zweden zal plaatsvinden en de verdere ontwikkeling dus niet in Trollhättan blijft, ziet NEVS niet langer een reden om te wachten tot de overeenkomst in zijn geheel is nagekomen. Daarom heeft NEVS EV Electra geïnformeerd dat zij er hierbij voor kiezen om door te gaan met de Emily GT- en PONS-projecten zonder hun betrokkenheid”, aldus Nina Selander. Zij vervolgt: “Deals op dit niveau zijn complex en met betrekking tot EV Electra zullen we niet dieper ingaan op wat niet is nagekomen. Omdat de overeenkomst met EV Electra nog niet rond was, heeft EV Electra nooit toegang gehad tot alle technische gegevens, hardware, IP of andere vorm van documentatie die verband houdt met de Emily GT- of PONS-projecten. Dat gezegd hebbende, dit is niet het einde voor Emily GT of PONS. Tijd verliezen is nooit wenselijk, maar het verliezen van het Saab-erfgoed is helemaal onwenselijk. Er zijn enkelen onder ons die nog steeds hard werken om die droom niet los te laten en we weten ook dat er veel mensen zijn die ons volgen, steunen en hopen met heel hun hart dat er een Emily GT over de weg zal rollen. Voor jou, en voor Trollhättan hopen we in de nabije toekomst met een positieve wending terug te keren. Tijdens ons verdere proces zullen we niet meer commentaar geven dan hierboven.”

Sponsoren